HVA MED EN SPORTY SOMMER?

TIPS TIL SOMMERFERIEN

IMG_5326 IMG_5784 IMG_5783 IMG_5782

Jeg har fått flere spørsmål om hvordan man planlegger en lengre tur i fjellet, og tenkte derfor jeg skulle gi dere et forslag på en av mine favoritt hytte-til-hytte turer i Jotunheimen.

1. Meld deg inn i Den Norske Turistforening (DNT)​.
En av de beste tingene med å bo i Norge er nettopp denne foreningen. Ved å være medlem her får du låne selvbetjente hytter gratis rundt om i hele landet, du får rabatter på betjente hytter og uendelig med flotte turtips . Medlemsavgiften er svært lav.

http://www.turistforeningen.no

2. Jeg anbefaler å gå fra hytte til hytte (betjente) som en introduksjon til fjellheimen. Etter en lang dag i fjellet kommer du frem til en deilig seng, middag og mange likesinnede mennesker. Er du litt mer erfaren kan du sove i telt, men likevel ha tilgang til dusj og mat på hyttene.

3. Skaff deg fjellsko og en god sekk.

TUREN

Krossbu-Skogadalsbøen-Fanaråken-Turtagrø

En forholdsvis lett og nydelig introduksjon til Vest Jotunheimen. Underveis finnes det mange muligheter for å bestige flere flotte topper.

Kjør bilen inn til Krossbu på ettermiddagen på dag 1 (sov over på Krossbu) for så å gå ned gjennom frodige Utladalen og frem til Skogadalsbøen på dag 2.
Denne turen er relativt enkel med lite stigning. Dag 3 går turen videre til Fanaråken (om du/dere ikke velger å bli noen dager på fantastiske Skogadalsbøen. Fra denne hytta kan du gå mange flotte dagsturer.) Turen opp til Fanaråken er en litt tøffere tur med mange høydemeter, men den er en fin utfordring som belønnes med en fantastisk utsikt fra toppen! Hytta er Norges høyestliggende betjenten turisthytte. Helt klart verdt et besøk! Fra Fanaråkhytta kan du enten velge å gå ned til Turtagrø samme dag, eller sove over og gå ned neste dag:)

Mine turtips:

1. Å gå i fjellet er å kle av og på seg! Gå aldri lenge med følelsen av å være for varm eller for kald. Du har som regel god tid når du er på tur, og om du trenger å stoppe noen ekstra ganger for å holde riktig kroppstemperatur er det verdt det.

2. Ha hyppige rastepauser. Vær flink til å drikke mye vann og holde blodsukkeret jevnt. Jeg liker å ha med meg en blanding av nøtter, sjokolade og rosiner. Når det gjelder matpakker er det slik at man lager disse på hyttene etter frokost. Det er et godt utvalg av pålegg og ulike brødsorter, så hvis du sliter med glutenallergi som meg er ikke det noe problem, for de har alltid alternativer for det. Når du lager matpakken din må du huske at man blir mer sulten en man tror når man trasker i fjellheimen. Ta på ekstra godt med pålegg og ta heller med en brødskive for mye enn å gå sulten.

3. Ta med ekstra skift med ullundertøy. Når man går i bratte bakker med stor sekk er det naturlig at man blir rimelig svett. Under lengre rastepauser skifter jeg alltid ullskjorte, slik vil du holde deg tørr og varm. La den våte skjorten tørke i solen under rasten, evt heng den på sekken (så lenge det ikke regner da selvfølgelig;)

4. Skru av telefonen. Pause fra alle sosialemedier er en sjeldenhet og en gave.

5. Sjekk ut DNT sommerutsyrsliste for flere nødvendigheter

http://www.turistforeningen.no/pakkeliste/

Sliter du med å finne noen å gå i fjellet sammen med? Her har DNT flere gode tilbud for unge, gamle og single.

KOM DEG OPP OG UT!
Du vil ikke angre:)

2 thoughts on “HVA MED EN SPORTY SOMMER?

  1. Linda says:

    ååh endelig en treningsblogger som skriver om FRILUFTSLIV!! Det er jo det beste som finnes! Jotunheimen er et herlig område og denne ruta blir det nok på meg neste sommer! ❤

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s