Mare a Mare Sud ?

I sommer skulle jeg og mannen gå Korsika på tvers, men ting gikk ikke helt etter planen da det viste seg at vi hadde en liten blindpassasjer;)

Les mer om ruten:

http://corsica.forhikers.com/mare-mare-sud

IMG_3472

Vi skulle gå fra kyst til kyst. Må si det var litt vemodig å spenne på seg sekken i 38 varmegrader og forlate utsikten ovenfor til fordel for fjellheimen.

IMG_3477

Men jeg ønsket en ferie full av opplevelser og minner, det får man ikke kun av å late seg på stranden…

IMG_3486

Med x antall kg på ryggen og minimalt med klær var vi klare for første etappe. Denne gikk for det meste på landevei, og varmen var drepende. Tempo var rolig, men humøret var på topp:)

IMG_3511

Vel fremme på den første hytta. Vi trodde vi skulle finne fine teltplasser/camping, men det viste seg at det var lagt opp til at man bor på hytter. Den første natten var det heldigvis ledig. Her fikk vi en god middag, dusj og kald cola. Natten ble rimlig varm…

IMG_3516

Klare for andre etappe. Det skulle vise seg at vi brukte litt lengre tid enn hva som var beregnet…

IMG_4119

IMG_3535

Litt utover dagen begynte varmen å tære på. Jeg ble mer og mer uvel..

IMG_3518

IMG_3523

Matlysten var på bånn, men humøret var på topp… 😉

IMG_3522

Etter 9 timer kom vi omsider frem. Her viste det seg at det ikke var noe sted å campe lovelig. Alle hosteller og hoteller var fullbooket, og vi(les jeg) var utslitt . Det endte med at vi fant en skrå bakke blant flere kuer og esel hvor vi satt opp teltet. Skal si det var godt å legge seg denne kvelden!

IMG_3549

Neste dag startet vi kl 04.00 for å slippe den verste varmen. Dessverre ble formen min bare dårligere og dårligere. Etter noen timers gange kom vi til den første landsbyen. Her bestemte vi oss tilslutt for å kaste inn håndkle. Det var rett og slett uforsvarlig å fortsette i den varmen. Heldigvis klarte vi å lire av oss nok franske gloser til at vi fant en lokal buss som kunne kjøre oss tilbake der vi hadde startet.

IMG_3558

Blindpassasjer avslørt! Ikke rart at jeg var så kvalm! 🙂

IMG_3688

Det var synd at turen vi hadde sett sånn frem til ikke gikk som vi hadde tenkt. Skal vi tilbake blir det nok heller tidlig vår eller høst. Jeg vil ikke anbefale noen å gå der midt på sommeren. Det er vanskelig å få i seg nok veske i slik varme.

De vi møtte på veien bar lette sekker og gikk fra hytte til hytte… Typisk nordmenn å skulle bære så tunge sekker…!

Når det er sagt var det utrolig spennende å oppleve naturen og fjellet en annen plass enn i Norge, og det frister til gjentagelse… men da stemmer jeg for et litt kjøligere klima 😉

IMG_4254

Den luringen!:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s