REFERENCES

REFERANSER

Hedvig Bang har vært min personlige trener siden mars 2013. Men for meg er hun ikke bare min personlige trener. Hun er også min inspirator, motivator og coach.
Å trene med Hedvig er lærerikt, beinhardt og moro, og jeg gleder meg til hver eneste PT-time. Hedvig er 100 % tilstede. Hun «ser» meg og hun «kan» meg. Hun kjenner mine styrker og mine svakheter, og hun har klokkertro på at jeg kan ting jeg selv ikke tror er mulig. Og hun beviser gang på gang at hun har rett. I dag, etter 15 måneder, klarer jeg ting jeg ikke trodde jeg noensinne ville være i stand til. Og jeg er i en alder av 51 år i bedre form enn jeg noen gang har vært.
Jeg har en gammel nakkeslengskade, men allikevel føles det helt trygt å trene med Hedvig. Hun er heldigvis ekstremt nøye på at øvelsene utføres korrekt, og korrigerer straks jeg slakker på teknikken. Hun har solid kunnskap om anatomi og fysiologi, og deler gjerne sin kunnskap så jeg forstår hvordan det hele henger sammen. Det hun lærer meg gjør at det blir lettere for meg å forstå hvorfor og hvordan jeg skal utføre de forskjellige øvelsene, og det gjør meg tryggere når jeg skal bedrive egentrening.
Hedvig får meg til å føle meg spesiell og unik. Gjennom disse månedene har jeg hatt oppturer og jeg har hatt nedturer. Hedvig har vært med meg gjennom alle bølgedalene, og har alltid tid til å lytte. Når jeg har hatt nedturer har hun oppmuntret meg slik at jeg raskt har snudd de negative tankene til å bli positive. Og når jeg har hatt oppturer har det hendt at jeg har sendt gledesmeldinger både på kvelder og i helger. Men selv utenom arbeidstid har hun tatt seg tid til å applaudere og juble med meg.
Jeg er ubeskrivelig takknemlig over at jeg får ha Hedvig som PT. Hun er en solstråle som har forandret livet mitt. Takket være henne har jeg funnet ekte treningsglede, jeg har lært masse om hvordan kroppen fungerer og om sunt kosthold. Jeg er 15 kilo lettere enn jeg var da jeg begynte å trene. Og ikke minst føler jeg meg nå både fysisk og psykisk bedre enn noen gang før.

Tove Olsen

—————————————————————————————————

Etter en runde egentrening på Elixia Bjørvika en fin langfredag, synes jeg det er på tide (i mitt første Facebook innlegg ever…..) å fremheve hvilken utrolig bra jobb Hedvig gjør som PT for meg.

Gjennom 2013 fikk hun meg i gang med å forstå gleden og nytten ved trening, som for meg ligger like mye i “hodet” som på det fysiske. På tampen av 2013 var jeg (takket være Hedvig) i en alder på 55 år i min livs form. Så gikk jeg på en helsesmell april/ mai i fjor, kronisk sykdom med lang sykmelding. Så kan dere gjette hvem som fulgte opp med hyggelige SMS’er for å høre hvordan det gikk, det var Hedvig. Det betød mye i en vanskelig periode, minnet meg om at treningen bare var utsatt……….På tampen av fjoråret kom jeg endelig igang igjen med trening, før det i januar 15 ble fall på glattisen med ny pause ( en ulykke kommer sjelden alene)
Men nå er jeg ihvertfall igang igjen med trening sammen med Hedvig, knasker piller hver dag men det fungerer med både jobb og trening – så jeg er lykkelig så langt. Jeg måtte bli syk for egentlig å skjønne at helse betyr alt, ogda mener jeg alt.

Hedvig er superflink med å variere styrketreningen, særlig for meg som ikke kan mye om teknikk, utførelse og belastning. Hun overrasker meg hele tiden med nye varianter, som både engasjerer og motiverer. Og pusher meg litt, det trengs.

Som mange andre har jeg også hatt mye rygg-problematikk, med hyppige kiropraktorbesøk. Jeg var nettopp på oppfølgningstime hos min faste kiropraktor (etter en lengre pause pga brukne ryggtagger etter fall på januar-is) og han var oppriktig forbauset over hvor bra ryggen min var. Jeg fortalte ham at jeg hadde en PT som gav meg mange fine ryggøvelser. Og hans beste råd var at de PT timene burde jeg fortsette med. Jeg kan bare si heia Hedvig…….hun reddet ryggen min også. Nå kan jeg spa tung sne uten å kjenne noe i ryggen, og målet er 2 timer i uka med Hedvig frem til sommerferie. For trening er ferskvare, etter sykdommen ble det “rykk tilbake til start ”

Konklusjon: Jeg gir Hedvig mine aller aller beste anbefalinger – og hvis noen lurer, husk at det aldri er for sentå begynne å trene

Espen Ø Arnesen

 

———————————————————————————————

Det nye året hadde så vidt kommet igang, når jeg fikk telefon av Hedvig som påminnet meg at jeg hadde 2 gratis PT timer tilgode og lurte på når vi kunne avtale. Denne første samtale var starten av en reise som har vaert konfronterende, tøff og noe av det mest utfordrende jeg har gjort på lenge. Det å ha noen som tror på meg, som jeg har en avtale med, som jeg ikke vil skuffe har vaert avgjørende I prosessen jeg har vaert gjennom. Hedvigs bestemte fokus på potentiale mitt og evne til å virkelig se meg har endret hverdagen min til det bedre og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke ville klart meg uten henne.

Målet jeg satte for meg selv den dagen var todelt: gå ned i vekt og gjøre trening til en naturlig del av hverdagen. I dag, 22kg lettere, kan jeg si at Hedvig har laert meg mye om kosthold og trening men minst like mye om viljestyrke, det å jobbe fokusert og pushe meg selv. Når jeg sliter horer jeg Hedvigs stemme: “Du kan dette, bestem deg.”
Det har tatt svett, noen tårer og masse latter men vi har kommet i mål. Trening har blitt til noe jeg synes er gøy, jeg har ikke bare blitt slank men sterk og jeg føler meg heldig og takknemlig som kan sette nye mål sammen med Hedvig: 2 chin ups for Jul. Dette og, skal jeg klare, for jeg vet jeg kan!

Saskia Hos

—————————————————————————————————————-

Etter en lang periode med sykdom og et like langt opphold fra all form for trening, kom jeg i årsskiftet 2013/2014 forsiktig i gang igjen på Elixia Bjørvika. Som følge av sykdommen var jeg på dette tidspunktet diagnostisert med alvorlig osteoporose (benskjørhet) med særlig dårlig T-score i ryggen. Med en nedslitt kropp var det klare rådet fra legen å komme i gang med styrketrening for å stimulere til muskelvekst og økt bentetthet.

I forbindelse med de to obligatoriske pt-timene som Elixia tilbyr som en treningsintroduksjon til nye medlemmer, kom jeg i kontakt med Hedvig – og for et lykketreff det ble for meg!

Her møtte jeg en PT med stor forståelse og interesse for problemstillingene mine, og med solid faglig innsikt i muskel-/skjelettplager. Allerede etter første samtale med Hedvig var den nødvendige tilliten og tryggheten etablert, og jeg har siden trent jevnlig med henne. Med jevnlig trening under kyndig veiledning, har også framgangen kommet sakte, men sikkert, og nå er jeg sterkere enn jeg noensinne har vært. Gode treningsresultater har vært en medvirkende årsak til at den medisinske oppfølgingen knyttet til osteoporosen er satt på vent. Det er i dag morsomt å tenke tilbake på hvor elendig utgangsformen min egentlig var!

Hedvigs kunnskapsbaserte tilnærming har selvsagt vært viktig . Men like viktig for framgangen har vært hennes fine innstilling overfor meg i treningssituasjonen. Forståelsesfull og imøtekommende men også bestemt og krevende. Klare forventninger bidrar til å holde motivasjonen min oppe, og til at jeg yter det lille ekstra som skal til for å kunne nå treningsmålene vi setter oss.

Hedvig har, som få andre, øvd stor innflytelse på meg. Jeg kan på det varmeste anbefale henne til alle som trenger å starte fra scratch!

Linda Holmås

——————————————————————————————————————————-

Det hele startet en dag i mars 2014 da jeg hinka rundt på Elixia med krykker og gips etter å ha knukket ankelen på en basketballtrening.
Hedvig kom bort og gav meg creds for å i det hele tatt orke trening i den forfatningen jeg var i. Hun sa at hun gjerne ville hjelpe til med rehabliteringen når jeg var klar for det. Noen uker etter at gipsen var fjema hadde jeg min første time med henne. Det var så bra at jeg kjøpte flere timer på flekken.
Jeg har alltid vært fysisk aktiv. Jeg spiller basketball aktivt og trener styrke noen ganger i uka utenom det.

Selv om jeg føler jeg har litt peiling på trening hadde ikke min rehabilitering etter ankelbruddet gått så kjapt som det har gjort (4mnd fra gipsen ble fjerna til jeg spilte ball igjen), hadde det ikke vært for Hedvig. Hun satt straks i gang med mye core, bevisstgjøring og balanseøvelser (+ øvelser jeg gjorde hjemme), ting jeg aldri hadde gjort før. Resultatene av det vi har gjort så langt har vært helt AMAZING. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme sterkere tilbake enn det jeg var før skaden, men det har faktisk skjedd. Legene er også forbauset over den raske rehabiliteringen. De lurte på hvilken fysioterapeut jeg hadde brukt osv, men saken er at jeg helt skippa fysioterapeut, og har kun brukt Hedvig 1-2 ganger i uka! Jeg har blitt kjempe eksplosiv i beina, spensten er nesten tilbake der den var, og balansen (som er alfa omega i basketball) har aldri vært bedre.

Jeg kunne godt forstatt å skrive nå, men hvis du er uheldig og drar på deg en kjip skade, så er jeg et bevis på at hun kan hjelpe deg med dette.

Karl Reche

——————————————————————————————————————-
Jeg har i rundt 5 år slitt med smerter i korsryggen og hyppige ‘kinker’ pga. generelle slitasjeskader, prolaps og svak støttemusklatur. Jeg har nå trent regelmessig med Hedvig i et halvt års tid og merker stor bedring. Hedvig kan mye om rygg og er flink til å kombinere riktige øvelser i en gradvis opptrening. De generelle ryggsmertene kommer sjeldnere, er svakere og det er HELT slutt på at små løft gir akutte låsninger i ryggen. Jeg har tidligere gått mye til kiropraktor og akupunktur, og har også trent i mange år på egenhånd uten å komme i nærheten av samme effekt!!

Jeg vil sterkt anbefale Hedvig som PT for andre i lignende situasjon.

Bård Myrstad

————————————————————————————————-

Jeg hadde lenge tenkt på å skaffe en PT, men var usikker på hvem jeg skulle velge. Jeg måtte ha en som var streng, og som klarte å pushe meg forbi smertegrensen. Dessuten ville jeg ha en av samme kjønn. Etter et par timer running på Elixia Bjørvika med Hedvig, skjønte jeg at hun var den rette. Streng først – skryt etterpå.

Jeg har slitt med prolaps og vond rygg. Det har resultert i en stiv kropp og svake mage- og ryggmuskler. Etter snart et år med regelmessig trening med Hedvig har jeg fått en betraktelig bedre holdning, og en kjernemuskulatur jeg ikke trodde jeg kunne få.

Med en stillesittende jobb er det utrolig viktig med en god kjernemuskulatur, og dette har jeg ikke skjønt før nå! Jeg løper bedre, er mye sterkere og føler meg bedre. Nå er jeg mye mer bevisst på meg selv, og jeg kjenner kroppen min og musklene mine.

Vi er like gamle og går godt overens. For meg er det morsomt og inspirerende å trene med Hedvig, og jeg gleder meg alltid til PT-timene selv om jeg vet at det blir hardt.

Hadde jeg visst hvilken virkning timene med Hedvig ville ha på meg og kroppen min skulle jeg startet for lenge siden!
Sigrid Schei Lorentzen

————————————————————————————————-
Hedvig er faglig meget dyktig og har et behagelig vesen. Hedvig setter selv den mest gjenstridige og negative 50-åringen i fokus og klarer å overbevise selv en nordlending at hun faktisk kan klare noe. Jeg har i løpet av timene sammen med Hedvig lært utrolig mye om kropp og muskulatur i forfall, særlig magemuskler, der har hun et eget falkeblikk uavhengig av treningstrøyens størrelse. Magemusklene skal ikke under noen omstendigheter slappe av!

Jeg har fått treningstips for mine innoverpekende knær og alternative øvelser til gående utfall på midtstripa på treningssenteret. Jeg er faktisk på gli når det gjelder å ikke tro at alle ser meg når jeg går der. Jeg har lært så mye av Hedvig at jeg ikke tør annet enn å bruke god tid når jeg er på trening. Hun er så dyktig at hvis du ikke skjønner det har du gjort en tabbe.

Turid Berg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s